A parádi üveggyártás régebbi időkre nyúlik vissza mint gondolnád… 

Az üveggyártásnak a Mátra területén közel 800 éves hagyománya van, de a nagyobb mennyiségű öblös üveg és palackgyártás több, mint 300 esztendeje, a Rákóczi uradalom alatt indult meg. Onnantól kezdve évszázadokon át folyt üveggyártás a területen. 1767-ben került az üveggyár végleges helyére, Parádsasvárra, ahol 2005-ös bezárásáig működött. Igazi üvegfúvást ma már csak NÁLUNK láthatnak az érdeklődők!

Te is lehetsz üvegfúvó!

“Fújd Magad!”

Nemcsak testközelből nézheted, de ki is próbálhatod az üvegfúvás technikáját!

Garantált sikerélmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Ne hagyd ki ezt az egyedülálló élményt!

Parádsasvár és környéke számtalan látnivalót tartogat!

Nemcsak a gyönyörű természeti környezet miatt éri meg ide látogatni. A történelmi vagy kulturális élményre vágyók is bőven találnak maguknak programot a környéken.

Felejthetetlen látvány a mesebeli Károlyi-kastély, kóstolásra vár a híres parádi víz, a közelben található az Ilona-völgyi Vízesés, a Parádfürdői Kocsimúzeum, a Siroki Vár, a Recski Nemzeti Emlékpark. Parádsasváron többen őrzik az egykori üveggyárból magukkal hozott szaktudást és üvegcsiszoló műhelyt üzemeltetnek, de megnézhető a Kristálygaléria és Kiállítóterem is, mely a hajdani híres üveggyárnak állít emléket.

Ezt látnom kell!

Kedves Vendégeink!

Annak érdekében, hogy elkerüljük a negatív tapasztalatokat, kérjük mindenképpen egyeztessenek velünk időpontot látogatás előtt! Ennek hiányában sajnos nem tudjuk garantálni, hogy bejutnak az üvegmanufaktúrába.
Köszönjük megértésüket!

Dear Visitors,

Please be sure to make an appointment with us before your visit! Otherwise, unfortunately, we cannot guarantee that you will get into the glass manufactory. Thank you for your understanding!

Telefon/Phone:
+36 70 632 0555
+36 70 621 4813
+36 20 444 6161

E-mail:
info@uvegmanufaktura.hu
uvegmanufakturakft@gmail.com