Nyitva tartás minden nap 9-15 óráig!

 Az üvegfúvó bemutatók egész óránként indulnak, értelemszerűen 14 órakor indul az utolsó.

A műhely befogadóképessége korlátozott. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Jegyárak:

Felnőtt: 2500 Ft*

Diák vagy nyugdíjas: 2200 Ft*

4 éves kor felett látogatható.

Csoportos kedvezmények:

Diák és nyugdíjas csoportoknak 15 fős létszámtól 1900 Ft/fő; felnőtt csoportok esetén 15 fős létszámtól 2200 Ft/fő.*

*A megadott árak 2023.01.02-től érvényesek.


Még egy információ, amely elsősorban a busszal érkező csoportok számára lehet hasznos: a parádsasvári önkormányzat az egykori nagy üveggyár területén, a még meglévő, ipartörténeti értékű romok mellett kialakított egy idegenforgalmi célú nagy parkolót. Itt mindenféle, szóval kisebb és nagyobb méretű járművel is kényelmesen lehet parkolni és minden, az üveghez kapcsolódó helyi látnivaló pár perc alatt elérhető: a Kristály Galéria múzeuma, az Arany János utcai üvegcsiszoló manufaktúrák és a mi üvegfújó műhelyünk is a Petőfi utcában. Hamarosan működik a parkolóban egy akadálymentesített illemhely is.

„FIGYELEM!” 

Vendégeink
saját poharat
 jelenleg nem nemnem nem fújhatnak maguknak !!!

Ami az üvegfújás kipróbálását illeti: azt sajnos nem ígérhetjük, hogy a vendégeink fújhatnak majd üveget mostanában vagy a közeljövőben. A járványhelyzetre nincs hatásunk és a COVID-nak nincs még vége. A látogatóinknak ugyanazt a fújócsövet kellene használniuk, a szájukba venniük, mint a kollégáinknak, mi pedig senki egészségét nem szeretnénk kockáztatni.

Viszont van olyan verzió is, amikor az ember alkot, az izzó, képlékeny üveggel dolgozik, de nem kell a szájába vennie a fújócsövet: így készülnek a különböző tömör üveg dísztárgyak, például virágok, állatfigurák stb. Ezeknél egy tömör fújópipát használunk és csipeszek, fogók segítségével alakítjuk, „gyurmázzuk” az anyagot. Ezt a lehetőséget tudjuk ajánlani a fújás helyett, s több vendég élt is már vele, szóval nem valami halálosan bonyolult dolog. Egy-egy ilyen dísztárgy elkészítése 5-6 percet igényel.

Az „üveges workshop”-hoz minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.

Gyere el hozzánk!

Címünk:

3242 Parádsasvár, Petőfi utca 21.

Telefon:

+36 70 632 0555

+36 70 621 4813

+36 20 444 6161

Kövess minket:

Kérdésem van, üzenetet küldök!